menu22

Φυτά και βότανα



Τ΄ αρωματικά φυτά και βότανα 

στην κουζίνα σας


~ ¤ ~



Άνηθος

~ ¤ ~



Βασιλικός

~ ¤ ~


Γλυκάνισος


(Υπό κατασκευή)

Αρωματίζει ποτά και λικέρ.
Ταιριάζει σε μπισκότα, ψωμιά και παξιμάδια.
Δένει επίσης με αυγά, τυριά, φρούτα, κρέατα και ψάρια.

~ ¤ ~


Δάφνη


(Υπό κατασκευή) 
Το άρωμά της είναι συνδεδεμένο με το κλασικό στιφάδο και τις φακές σούπα.
Επίσης μπαίνει σε σάλτσες ντομάτας, σε μαγειρευτά κρέατα και πουλερικά, σε ψητά και σούπες, σε όσπρια και φρουτοσαλάτες.


~ ¤ ~


Δεντρολίβανο


(Υπό κατασκευή)
Ταιριάζει με όλα τα κρέατα και ιδιαίτερα με το αρνί, κοτόπουλο και ψάρια.
Μπαίνει σε ψωμιά, στα σαβόρε, ομελέτες, σούπες και λαχανικά.


~ ¤ ~


Εστραγκόν

(Υπό κατασκευή)
το ξενόφερτο αυτό αρωματικό, ταιριάζει με κοτόπουλο, αυγά, ψάρι, σαλάτες και ζυμαρικά.
Πασίγνωστο είναι το αρωματισμένο με εστραγκόν ξύδι.

~ ¤ ~


Θρούμπι 

(Υπό κατασκευή)
Δεν την ονομάζουν τυχαία το βότανο των φασολιών, μιας και ταιριάζει πολύ στα ψητά ή βραστά φασόλια.
Επίσης ταιριάζει με κρέατα, σούπες, σαλάτες, ψωμιά και τυρί.

~ ¤ ~

Το Θυμάρι

~ ¤ ~




Κόλιαντρο


(Υπό κατασκευή)
Το φρέσκο, πράσινο κόλιαντρο ταιριάζει σε σαλάτες, σάλτσες και σούπες.
Οι αποξηραμένοι σπόροι του κόλιαντρου, μπαίνουν σε τουρσιά, μπισκότα, ψωμιά, παξιμάδια, λουκάνικα, σούπες και στιφάδα.

~ ¤ ~



Αγγελική

~ ¤ ~



Λεβάντα

(Υπό κατασκευή)
Τελευταία την συναντάμε όλο και πιο συχνά στην κουζίνα, να αρωματίζει γλυκά, φρούτα, τυριά, μπισκότα, σαλάτες και κρέατα.

~ ¤ ~


Λουίζα

(Υπό κατασκευή)
Το λεμονάτο άρωμά της δένει πολύ καλά με αναψυκτικά, λικέρ, ποτά, γλυκά, φρούτα, σαλάτες, κρέατα και τυριά.

~ ¤ ~

Μαντζουράνα
(Υπό κατασκευή)
Ταιριάζει με ψητά λαχανικά, ιδιαίτερα πατάτες και κολοκυθάκια, κρέατα, ψάρια, ψωμιά, ζυμαρικά, πίτες, ψωμιά και ποτά.

~ ¤ ~


Μαϊντανός
 
(Υπό κατασκευή)
Το αρωματικό που ταιριάζει πραγματικά με τα πάντα.
Σαλάτες, σούπες, σάλτσες, ψητά, μαγειρευτά, πίτες. Κρέατα, ψάρια, λαχανικά, πουλερικά, θαλασσινά, ζυμαρικά, ομελέτες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε...

~ ¤ ~


Μάραθος

(Υπό Κατασκευή)
Δένει πολύ καλά με θαλασσινά (σουπιές, χταπόδι) και με χορτόπιτες.
Μπαίνει σε σαλάτες, σούπες, ψωμιά, όσπρια, ζυμαρικά.
Ταιριάζει με κρέατα και ψάρια.

~ ¤ ~


Μελισσόχορτο

(Υπό κατασκευή)
Χρησιμοποιείται πολύ σε γλυκά και φρουτοσαλάτες, αλλά ταιριάζει και με κρέατα, πουλερικά, ψάρια, ζυμαρικά, σούπες, τυριά, ποτά και τσάγια.

~ ¤ ~


Μέντα

(Υπό κατασκευή)
Αρωματίζει ποτά και τσάγια, σούπες, σάλτσες και σαλάτες.
Ταιριάζει πολύ σε λαχανικά, ζυμαρικά, γεμιστά, πίτες, τυριά, φρούτα και κρέμες.
Δένει επίσης πολύ καλά με τη σοκολάτα, ενώ διάσιμο είναι το εγγλέζικο πιάτο αρνιού με σάλτσα μέντας.

~ ¤ ~



Ρίγανη

Σημαντικό μπαχαρικό προέρχεται από αποξηραμένα φύλλα και άνθη του ομώνυμου φυτού. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική αλλά και ως αφέψημα, το οποίο αναφέρεται ως εξαιρετικό κατά του βήχα.

~ ¤ ~


Σέλινο (Apium graveolens)
Ταιριάζει θαυμάσια με κρέατα, ειδικά χοιρινό, με ψάρι και μπαίνει σε μαγειρευτά, σαλάτες, σούπες, σάλτσες.


~ ¤ ~



Φασκόμηλο (Salvia officinalis)


~ ¤ ~


πλούσια σε αντιοξειδωτικά