ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα

Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Φυσικά οι ποσότητες δεν θα είναι αυτές που προτείνω στην συνταγή, επειδή τα χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι υπερσυμπυκνωμένα και ελάχιστες σταγόνες είναι αρκετές για να χρωματίσουν μεγάλες ποσότητες κρέμας.


Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προαιτημασία 20΄, αναμονή 4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου, τριμμένα
  • 45 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα)
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα

Για το σιρόπι μύρτιλο

  • ½ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας νερό


Εκτέλεση
Για το σιρόπι

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά αφήνω να κρυώσει καλά και αδειάζω όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι. Πιέζω με ένα κουτάλι για να βγάλω όλο το χυμό και τον κρατάω σε ένα μπολ.

Για το cheesecake

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνω το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζω καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν και να ισιώσουν.
  • Βάζω τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω καλά και τα ρίχνω στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζω το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ποσότητες.
  • Στο πρώτο μπολ προσθέτω τα μύρτιλλα και 2 κουταλιές σιρόπι μύρτιλων και ανακατεύω καλά.
  • Στο δεύτερο μπολ ρίχνω 1 κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλλων που έχει απομείνει και ανακατεύω για να δημιουργηθεί μια απαλό μοβ χρώμα.
  • Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνω λευκό.
  • Αδειάζω το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλα στην φόρμα και το βάζω στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει.
  • Αδειάζω το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρω τη φόρμα στο ψύγειο για ½ ακόμα ώρα.
  • Τέλος, προσθέτω και την τελευταία, λευκή δόση και αφήνω το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
  • Σερβίρω με λίγα έξτρα φρούτα.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου