ΜΕΝΟΥ

Pages

Μουστοκούλουρα

Μία κλασική συνταγή που σίγουρα όλοι έχουμε λατρέψει.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 25-30 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • ¼ φλ. μπράντι
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. πετιμέζι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
  • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο μπράντι.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μελάσα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπράντι, το χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που επιθυμούμε.
  • Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν.

Πηγή -  www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου