ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με Μπέικον Και Τυρί Κρέμα

Μια τάρτα με μπέικον και σος από σύκα, γιορτινή και τραγανή








Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬



Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας ή Βυρηττού
  • 1 συσκευασία 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 1 συσκευασία μπέικον σε φετάκια
  • 3 αβγά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Για τη σος

  • 1 ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί ή λικέρ από βύσινο ή κράνο
  • 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι.

  • Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τα φύλλα, πιέζοντας πατσαβουριαστά το ένα δίπλα στο άλλο. Τα βουτυρώνουμε πολύ καλά, προσέχοντας να μην τα πατικώσουμε.

  • Ψήνουμε τα φύλλα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αλατισμένα, ανακατεύοντας συχνά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι, σοτάρουμε σκέτο το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τους κρόκους των αβγών με το τυρί κρέμα.

  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα-να μην γίνει εντελώς αφρός.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με το τυρί τη μαρέγκα, τα κρεμμύδια, το μπέικον και τον μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Απλώνουμε το μείγμα στη βάση με το φύλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια, για 30 με 40 λεπτά περίπου.
  • Όσο ψήνεται η τάρτα, βράζουμε το κρασί με τα σύκα, σε δυνατή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι, όχι πολύ πυχτό.
  • Σερβίρουμε ζεστή την τάρτα και καθένας βάζει λίγη από τη σος στο πιάτο του.

Πηγή - www.pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου