ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα βαλσάμικου

Μοναδικά φιλετάκια που θα σας ξετρελάνουν με την γεύση τους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (200 γρ. / φιλέτο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. βασιλικός, αποξηραμένος
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και τεμαχισμένες
  • 3 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες (1 κ.γ. + 2 κ.γ.)
  • 4 φέτες μοτσαρέλα
  • 12 φύλλα βασιλικού
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα.
  • Καρυκεύουμε τα φιλέτα εσωτερικά και εξωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον αποξηραμένο βασιλικό.
  • Ραντίζουμε κάθε φιλέτο με 1 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και αλείφουμε το εσωτερικό τους.
  • Γεμίζουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου με 2 φέτες ντομάτα, 2 κ.γ. λιαστές ντομάτες, μία φέτα μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
  • Κλείνουμε καλά με 3-4 οδοντογλυφίδες, για να μη φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, το βαλσάμικο και τη καστανή ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι γύρω από το κοτόπουλο, σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να γλασάρει ελαφρά.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, ραντίζουμε τα φιλέτα με τους χυμούς από το σκεύος και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου