ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθοανθοί με μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα

Λαχταριστή συνταγή με κολοκυθοανθούς που θα σας ξετρελάνουν.











Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬

Υλικά
  • 20 κολοκυθοανθούς ολόφρεσκους
  • 2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου φρέσκου, ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρούμε προσεκτικά τον εσωτερικό κίτρινο στήμονα και τους στεγνώνουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με το μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατίζουμε. 
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον σπιτικό ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου. Κόβουμε σε μπολ τις ντομάτες σε κυβάκια κρατώντας τον χυμό τους. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο μιας κατσαρόλας. Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα. 
  • Τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό. 
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου