ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και Ζεμύθα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Λαχταριστό και αφράτο αλμυρό κέικ για όλες τις ώρες







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 200 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας (αλλαντικό) ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 30 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 2 αυγά
  • 125 ml φρέσκο, χλιαρό γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 100 γραμμάρια ξερή τριμμένη Ζεμύθα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
  • λίγο αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Κάνουμε 1 γούβα στη μέση και βάζουμε τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει με το χλιαρό γάλα.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, το τριμμένο κασέρι, την ξερή τριμμένη Ζεμύθα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα. Τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 5-10 λεπτά. Κατόπιν αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου