ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητό λαβράκι με εσπεριδοειδή

Λαχταριστό ψάρι για το Κυριακάτικο Τραπέζι.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 2 λαβράκια ολόκληρα, καθαρισμένα
  • 2 μανταρίνια, κομμένα σε φέτες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 ματσάκια ρίγανη, φρέσκια
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κατά βούληση

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Πλένουμε τα λαβράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε διαγωνιώς τα ψάρια τρεις φορές και από τις δυο πλευρές.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια εσωτερικά και εξωτερικά.
  • Γεμίζουμε τις κοιλότητες με τις φέτες μανταρινιού, λεμονιού και σκόρδου και τη φρέσκια ρίγανη.
  • Δένουμε κάθε ψάρι με σπάγκο μαγειρέματος για να κρατήσουμε όλους τους χυμούς μέσα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  • Μόλις ζεσταθεί, ψήνουμε τα ψάρια, για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει καλά ή το έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο.
  • Στύβουμε τις φέτες λεμονιού, που έχουν τυχόν περισσέψει, πάνω από τα λαβράκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
  • Σερβίρουμε με περισσότερες φέτες από εσπεριδοειδή και μυρωδικά.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου