menu22

Λεμονάτα ζυμαρικά linguine με καβουρόψιχα

Μία μοναδική συνταγή για να φτιάξετε τα ζυμαρικά σας.










Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400γρ ζυμαρικά λιγκουίνι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 400γρ καβουρόψιχα
  • 1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • ½ πράσινη πιπεριά τσίλι, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ½ λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο® μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά λινγκουίνι και μαγειρεύουμε στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο® για 8-10 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν αλ ντέντε.
  • Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε την καβουρόψιχα, την κόκκινη και πράσινη πιπεριά τσίλι, το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι θρυμματίζοντας την καβουρόψιχα.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα καβουρόψιχας, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  • Ραντίζουμε με λίγο ακόμα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε επιπλέον χυμό λεμονιού, εφόσον επιθυμούμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου