ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα σφολιάτας με αχλάδια

Λαχταριστή τάρτα για ολη την οικογένεια.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 φλ σάλτσα μήλου, χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 2 ώριμα αχλάδια, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα μήλο
  • 1 κ.σ. νερό
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο ταψί τάρτας ως οδηγό κόβουμε τη ζύμη κυκλικά προσθέτοντας 4 εκ. περιμετρικά.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα μήλου με την κανέλα και αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας.
  • Απλώνουμε τις φέτες αχλαδιού περιστροφικά καλύπτοντας ελαφρώς η μία την άλλη.
  • Τοποθετούμε τις μικρότερες φέτες αχλαδιού στο κέντρο της τάρτας.
  • Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό και με αυτό αλείφουμε μόνο τη ζύμη που προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
  • Γυρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει προς τα μέσα σε ένα όμορφο γείσο.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μαρμελάδα μήλο και 1 κ.σ. νερό και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αραιώσει λίγο.
  • Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο και αλείφουμε τα αχλάδια με την αραιωμένη μαρμελάδα, όσο είναι ακόμα ζεστή.
  • Αφήνουμε την τάρτα στην άκρη να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού βανίλια ή με σαντιγύ.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου