ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπριζόλες χοιρινές με μπίρα και κρεμμύδια

Λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες για το μεσημεριανό σας.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 1 ώρα και 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 μπριζόλες λαιμού
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
  • 1 μπίρα 330 ml
  • 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

  • Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με την μπίρα. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να μαγειρεύτουν για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου