ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Λαχταριστό συνοδευτικό για το τραπέζι σας.












Συνταγή : ΜIME.com
Μερίδες : Για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
 


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες ανοιξιάτικες μικρές
  • 4 αβγά βρασμένα σφιχτά

Για τη sauce
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο

Eκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις πατατούλες –αν θέλουμε, τις αφήνουμε με τη φλούδα. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Κόβουμε τα αβγά στα τέσσερα. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce. Αφού κρυώσουν λίγο οι πατάτες, τις ανακατεύουμε με τη sauce, τις τοποθετούμε σε μπολ και βάζουμε από πάνω τα αβγά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου