ΜΕΝΟΥ

Pages

Πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο

Μοναδική σαλάτα που θα σας καταπλήξει με την γεύση της








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1/4 φλ ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 1/4 φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, λιωμένο ή 1/4 κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο
  • 1 μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο (340 γρ)
  • 250 γρ σαλάτα πράσινη της επιλογής μας (π.χ. ρόκα, σπανάκι, λόλα)
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 ραπανάκια, σε φέτες
  • 1 καρότο, σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 μέτριο ώριμο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
  • blue cheese, θρυμματισμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
  • Βάζουμε το κρέας και 1/4 φλ. ντρέσινγκ σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων που κλείνει και το κινούμε να καλυφθεί με το ντρέσινγκ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Κρατάμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και την πετάμε.
  • Ψήνουμε το φιλέτο στο γκριλ, σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε το κρέας στην άκρη για 5 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες.
  • Μοιράζουμε την πράσινη σαλάτα σε 4 πιάτα.
  • Από πάνω βάζουμε κρέας, ντοματίνια, ραπανάκια, καρότο και αβοκάντο.
  • Πασπαλίζουμε με blue cheese, εφόσον επιθυμούμε και επιπλέον πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου