ΜΕΝΟΥ

Pages

Κινέζικο τηγανητό ρύζι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Πέτρος Συρίγος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Το τηγανητό ρύζι, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές συνταγές στην Κινέζικη κουζίνα.

Αυτή η συνταγή ειναι μια παραλλαγή του κλασσσικου fried rice και αποτελεί μια απλή έκδοση για εύκολο κινέζικο τηγανιτό ρύζι που μπορείτε να το κάνετε σπίτι σας με τα ήδη υπάρχον υλικά.

Το ρύζι ως προϊόν κυκλοφορεί σε πολλές μορφές ανάλογα με τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής του. Για την δική μας συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε Ρύζι Μπασμάτι, το χρώμα του οποίου είναι λευκό και το σχήμα του μακρύσπερμο.

Το Μπασμάτι, καλλιεργείται στις περιοχές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το άρωμα του έχει σχέση με τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους των περιοχών που καλλιεργείται, γι αυτό και χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη γεύση του


Υλικά
  • 500 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 3 αυγά
  • 200γρ αρακά κ.τ.ψ
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 κ.τ.σ βούτυρο
  • 3κ.τ.σ σόγια σως

Εκτέλεση
  • Βράστε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente βάση των οδηγιών που έχει η συσκευασία.Στραγγίξτε το και αφήστε το στην άκρη.
  • Σπάστε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ. Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να κάψει καλά και ρίχτε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μέσα και ανακατέψτε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα υλικά.
  • Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε να ανακατεύετε. Ρίξτε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και να ψηθούν τα αυγά.
  • Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και τη σόγια, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Πηγή - Petros Syrigos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου