ΜΕΝΟΥ

Pages

Πασχαλινά κεκάκια βανίλιας με γλάσο λευκής σοκολάτας

Φανταστικά κεκάκια για όλη την οικογένεια.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τα κεκάκια
  • 125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 ζάχαρη άχνη
  • 125γρ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. γάλα

Για το γλάσο
  • 50γρ λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • μικρά σοκολατένια αβγουλάκια


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια για κέικ.
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το μείγμα γάλα με βανίλια και χτυπάμε με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρύ.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα 6 φορμάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα κέικς να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τα κέικς και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέυουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Μεταφέρουμε τα κέικς σε μία πιατέλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας.
  • Γαρνίρουμε με σοκολατένια αβγουλάκια και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου