ΜΕΝΟΥ

Pages

Παραδοσιακή μαγειρίτσα Μυτιλήνης

Παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας από την Μυτιλήνη.







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κεφαλάκι από αρνί ή κατσίκι
  • 1 Αρνίσια συκωταριά
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 4 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά το κεφαλάκι και το βράζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε την συκωταριά αφού την έχουμε πλύνει καλά και την ζεματάμε. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια ψιλά και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο. Έχουμε ψιλοκομένη την συκωταριά και τη ρίχνουμε να σοταριστεί κι αυτή.
  • Παίρνουμε το ζουμί από το βρασμένο κεφαλάκι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη συκωταριά και τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε μέσα εκεί ψιλό τον άνηθο και το αλατίζουμε.
  • Το αφήνουμε περίπου δυο με τρεις ώρες σε χαμηλή φωτιά να βράσει. Αφού βράσει ρίχνουμε το ρύζι και όταν αυτό σκάσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας καλά με τη σούπα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου