ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο ταϊλανδέζικο

Γρήγορο και οικονομικό φαγάκι με άρωμα εξωτικό!








Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε) ψιλοκομμένες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 50 ml σόγια σος
  • 2 κουτ. γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι (ή 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο)
  • το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 150 ml νερό

Για το σερβίρισμα
  • ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση
  • Σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος με τη σάλτσα τσίλι (ή 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο), το χυμό λεμόνι, τις άλλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Περιχύνουμε με τη σος το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. 
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να πήξει λίγο η σος. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου