ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλλικές πατάτες με θυμάρι, δεντρολίβανο & σκόρδο

Πατάτες baby που συνοδεύουν τα πάντα και θα ξεχωρίσουν σε κάθε σας κάλεσμα. Ένα συνοδευτικό που ταιριάζει με όλα τα κρέατα αλλα και ψάρια!







Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό Πατάτες γαλλικές baby
  • 90 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Τσαίβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε ενα κατσαρολάκι με νερό και προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο, 2 φυλλαράκια δάφνης και βράστε για περίπου μισή ώρα, δοκιμάστε αν ειναι έτοιμες τρυπώντας με ενα μαχαιράκι, δεν πρέπει να σπάνε. Σουρώστε και απλώστε τις σε ενα ταψί και αφήστε τις να κρυώσουν.
  • Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο αντικολιτικό τηγάνι το λάδι με το βούτυρο. Κόβετε τις πατάτες στην μέση και τις τοποθετείτε στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και τις αφήνετε για ένα λεπτό να πάρουν χρώμα. προσθέτετε τα βότανα και το σκόρδο ψιλοκομμένο και με ένα κουτάλι περιχύνετε την λιπαρή ουσία με τα βότανα τις πατάτες.
  • Σερβίρετε ρίχνοντας πάνω από τις πατάτες ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πάπρικα γλυκιά.

Πηγή - Petros Syrigos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου