ΜΕΝΟΥ

Pages

Παραδοσιακή μαγειρίτσα Μεσσηνίας

Παραδοσιακή μαγειρίτσα Μεσσηνίας








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά

  • 1 Αρνίσια συκωταριά
  • 1 κοιλιά τα εντεράκια και τα ποδαράκια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 2 κλωνάρια δυόσμο
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 2 λεμόνια (ή όσο εσείς τη θέλετε να είναι ξινούτσικη)
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά την συκωταριά και την ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια την τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Πλένουμε την κοιλιά την ζεματάμε και την πλένουμε ξανά με λεμόνι και ξύδι για να ασπρίσει, Την κόβουμε και αυτή μικρά κομματάκια.
  • Κάνουμε το ίδιο με τα εντεράκια τα όποια έχουμε γυρίσει μέσα έξω. Τα έχουμε ζεματίσει, τα έχουμε πλύνει με λεμόνι και ξύδι και τα έχουμε πλέξει μικρές πλεξίδες.
  • Τα ποδαράκια τα καθαρίζουμε και τα ξυρίζουμε ή αγοράζουμε γδαρμένα και τα κόβουμε στη μέση. Κόβουμε μυρωδικά σε μικρά κομμάτια σε ξεχωριστές πιατέλες.
  • Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να κάψει. Βάζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια, τα αφήνουμε για λίγο και ρίχνουμε μέσα την συκωταριά, την κοιλίτσα τα εντεράκια και τα ποδαράκια τα γυρίζουμε μια δύο βόλτες.Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν πάρει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει και να πιει και το νεράκι
  • Στο τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο την αφήνουμε λίγο και την σερβίρουμε. Συνήθως συνοδεύεται και με γιαούρτι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου