ΜΕΝΟΥ

Pages

Μάφινς πατάτας ογκρατέν

Λαχταριστές πατάτες ογκρατέν στο τραπέζι σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ γάλα
  • 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να δέσει.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (από τη θερμότητα της σάλτσας).
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Μοιράζουμε τις πατάτες στις 12 θήκες και ρίχνουμε με το μείγμα τυριού πάνω από τις πατάτες.
  • Ψήνουμε τα μάφινς στο προθερμασμένο φούρνο, για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου