ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλατόπιτα με σιμιγδάλι

Λαχταριστή πίτα που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα πρόβειο
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/8 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 αβγά μέτρια
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

Eκτέλεση
  • Pίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά (εκτός από τα αβγά και τη μία κουταλιά βούτυρο) και τα ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά. Aνακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να μην κολλήσει. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα. Bγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Tαυτόχρονα, ρίχνουμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν.
  • Aλείφουμε ένα ταψί με τη μία κουταλιά βούτυρο. Mόλις κρυώσει το μείγμα με το σιμιγδάλι, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα αβγά. Aνακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί.Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Πριν τη σερβίρουμε, πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει για να μην διαλυθούν τα κομμάτια.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου