ΜΕΝΟΥ

Pages

Αμυγδαλόπιτα με σιρόπι λεμονιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για ένα ταψί διαμ. 25 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 40΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Μέτρια σιροπιασμένη με έντονη τη γεύση του λεμονιού στο σιρόπι αυτή η αμυγδαλόπιτα δεν είναι άλλο από ένα απίθανο σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου και θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ σας ή θα συνοδευτεί άψογα από μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε κομματάκια
  • 170γρ. αμύγδαλο με τη φλούδα του τριμμένο
  • 130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30ml ανθόνερο
  • 220ml γάλα
  • 50γρ. φιλέ αμυγδάλου για την επικάλυψη

Για το σιρόπι λεμονιού

  • 200ml νερό
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 100ml χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο C. Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, την κοπανισμένη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα. Προσθέτετε το βούτυρο και αφού ενσωματωθεί χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού πρώτα και μετά το μίγμα του αμυγδάλου εναλλάξ με το γάλα και το ανθόνερο. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ταψί και το ισιώνετε από πάνω. Πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι. Προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση. Ανακατεύετε μέσα το χυμό του λεμονιού και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  • Όταν βγάλετε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την τρυπάτε με καλαμάκι σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια ρίχνετε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά, φροντίζοντας να πάει παντού. Αφήνετε την αμυγδαλόπιτα να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση
  • Αν δεν φοβάστε την έντονα λεμονάτη γεύση, αντιστρέψτε την ποσότητα χυμού λεμονιού με αυτή του νερού στο σιρόπι κι έτσι θα φτιάξετε σιρόπι με 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, 1/2 φλιτζάνι νερό και 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - Sweetly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου