ΜΕΝΟΥ

Pages

Κόκκινο λάχανο με μπέικον

Εύκολη και γρήγορη γευστική σαλάτα στο τραπέζι σας.











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο πράσινο μεγάλο κομμένο σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο γλυκό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 1 λάχανο κόκκινο μεγάλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα με «φρούτα του δάσους»

Eκτέλεση
  • Σοτάρουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και ύστερα από μισό λεπτό τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά ακόμη. Aλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τα μήλα. 
  • Xαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το γλυκό κρασί και το λάχανο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό. 
  • Mόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λάχανο να βράσει για 70 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Συνοδεύουμε με πιάτα που περιέχουν κρέας.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου