ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρωματικό κέικ λαδιού με μανταρίνια

Με τα ζουμερά μανταρίνια της εποχής ετοιμάζουμε το πιο αρωματικό κέικ για τον πρωινό καφέ μας ή το απογευματινό μας τσάι.






Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15', Μαγείρεμα 15', Ψήσιμο 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 4 μέτρια μανταρίνια, με τον φλοιό
  • 180 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα (για το λάδωμα του σκεύους)
  • 40 ml μπράντι
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά ζάχαρη
  • άχνη + ξύσμα μανταρινιού, για διακόσμηση

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε καλά τη φόρμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπράντι, τον πολτό μανταρινιού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.
  • Ξεφουρνίζουμε, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (μόλις κρυώσει λίγο) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου