ΜΕΝΟΥ

Pages

Απίθανος αρακάς με γαρίδες, ντοματίνια και βαρελίσια φέτα, σαν σαγανάκι


Με την προσθήκη λίγων απλών υλικών, ο καθημερινός αρακάς μεταμορφώνεται σε εκρηκτικό πιάτο.







Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20', Μαγείρεμα 25'.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 650 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 12 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κελύφη και εντεράκι (αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρές)
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη, κατά προτίμηση βαρελίσια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. (Ο χρόνος είναι αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες. Αν τις μαγειρέψουμε περισσότερο, θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή.)
  • Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, τον αρακά και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε περίπου 250 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  • Σκορπίζουμε τον άνηθο, τη φέτα και τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο ποτήρι μας 
  • Λευκά κρασιά με καλή οξύτητα, Μοσχοφίλερο, Sauvignon blanc ή μια καλή νέας γενιάς ρετσίνα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου