ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρόκολο με ραπανάκια, σάλτσα φέτας και μαυροκούκι

Μετά από αυτές τις συνταγές καταλήξαμε ότι το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι νοστιμότερα ωμά!







Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15', Αναμονή 30'.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 450 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας, χοντροκομμένα
  • 4 ραπανάκια μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα φέτας
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 1/2 κουτ. σούπας μέλι
  • 200 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

Εκτέλεση
  • Χωρίζουμε το μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια, μεγέθους περίπου 2 εκ. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τα κόψουμε με ψαλίδι. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα, να μαριναριστεί.

Σάλτσα
  • Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Σαλάτα: Ρίχνουμε στο μπολ με το μπρόκολο τα φύλλα σαλάτας, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου