ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιταροσαλάτα με λαδολέμονο μουστάρδας και κουκουνάρια

Όλοι θα λατρέψουν αυτή τη σαλάτα που θα συνοδεύσει γευστικά το κρέας μας.








Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20', Αναμονή 20'.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη σαλάτα
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, θρυμματισμένη στον πολυκόφτη

Για τη μαρινάδα-λαδολέμονο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα και τα τακτοποιούμε ομοιόμορφα. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κουκουνάρια και την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου