ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουλέ ρυζιού με καρύδα

Μία μοναδική συνταγή στο πιάτο σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 145΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 3/4 φλ καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, parboiled 10΄
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φλ γάλα καρύδας
  • 2 φλ γάλα συμπυκνωμένο
  • 3/4 φλ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλου
  • 1 φλ καρύδα, τριμμένη
  • 1/3 φλ καστανή ζάχαρη για την καραμέλα

Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, το νερό, το γάλα καρύδας, το συμπυκνωμένο γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξυλάκι κανέλας και το γαρίφαλο.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να τριπλασιαστεί σε μέγεθος και ο όγκος του μείγματος στην κατσαρόλα να μειωθεί. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και μαγειρεύουμε με το καπάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα σε κεραμικά μπολ, φροντίζοντας κάθε ένα να γεμίσει μέχρι ¾ .
  • Καλύπτουμε τα κεραμικά σκεύη με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο (το αλουμινόχαρτο θα προστατέψει το γλυκό από το να στεγνώσει τελείως).
  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και καίμε την κορυφή ή ψήνουμε ελάχιστα, ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου