ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζελέ πορτοκάλι

Δεν έχει πιο light! Ένα δροσερό γλυκάκι με μηδέν ζάχαρη και μηδέν λιπαρά. Αν σας «ξινίζει» λίγο ο χυμός του πορτοκαλιού, προσθέστε του λίγο γλυκαντικό της επιλογής σας μέχρι να τον φέρετε στα γούστα σας.








Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4-5 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι (20γρ) ζελατίνη
  • 0-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Νερό

Εκτέλεση
  • Μέσα σε ένα μπρίκι μουλιάζετε τη ζελατίνη σε 50ml νερό για 5 λεπτά.
  • Πλένετε και κόβετε τα πορτοκάλια στη μέση. Τα στύβετε και μετράτε το χυμό τους. Πρέπει να είναι 450 ml. Αν όχι, στύβετε λίγο χυμό ακόμη. Δοκιμάζετε και αν το κρίνεται απαραίτητο, διαλύετε μέσα λίγη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας.
  • Με ένα κουταλάκι καθαρίζετε προσεκτικά το εσωτερικό από 8 στυμμένες κούπες πορτοκαλιών μέχρι να απομακρύνετε όλες τις πορτοκαλιές ίνες, έτσι ώστε να μείνουν καθαρές οι κούπες. Προσοχή μην τις τρυπήσετε.
  • Βάζετε το μπρίκι με τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτοντας και λίγο από το χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύετε διαρκώς με κουταλάκι μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στο χυμό κι ανακατεύετε.
  • Μοιράζετε το μείγμα στις πορτοκαλόκουπες. Αν το επιθυμείτε, προσθέστε κομματάκια από φρούτο της επιλογής σας.
  • Αφήνετε τις κούπες στο ψυγείο να πήξει το ζελέ. Σερβίρετε το ζελέ στις πορτοκαλόκουπες, διακοσμώντας όπως θέλετε. Mε λίγο γιαούρτι και μερικά φρούτα, ας πούμε. Εγώ το σερβίρισα με ένα κομμάτι βερίκοκο στο κέντρο, γεμισμένο με γλυκό κουταλιού βύσσινο. Θα έσκαγα χωρίς καθόλου ζάχαρη…

Πηγή - Sweetly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου