ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκι κοτόπουλου με σάλτσα τεριγικάκι

Αυτά τα σουβλάκια, μαριναρισμένα με υπέροχη, ελαφρώς γλυκιά σάλτσα τεριγιάκι, είναι πεντανόστιμα είτε τα ψήσετε στο γκριλ είτε στο τηγάνι.






Συνταγή : γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 1 κύβος ασιατικής σάλτσας τεριγιάκι Knorr
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 150 γρ. ντομάτες τσέρι
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, κατά προτίμηση baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού
  • μια πρέζα φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 30 λεπτά σε 2/3 ασιατικής σάλτσας τεριγιάκι Knorr. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 1μιση κρεμμύδι. Αφήνουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι για τη σαλάτα.
  • Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια περνώντας στα καλαμάκια κομμάτια κοτόπουλου, ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού. Ψήνουμε σε γκριλ ή σε τηγάνι σε μέτρια ή δυνατή φωτιά για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
  • Ανακατεύουμε το σπανάκι με το υπόλοιπο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε στη σαλάτα ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε πιπέρι. Σερβίρουμε με τα σουβλάκια.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου