ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαυρομάτικα πιάζ με ψητά ντοματίνια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄,  Μαγείρεμα 25΄, Ψήσιμο 15΄- 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Καλοκαιρινό πιάτο με όσπρια και αλμυρό ψαράκι.

Συστατικά
  • 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 καρότο, καθαρισμένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 300 γρ. ντοματίνια, καλά πλυμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 16 φιλέτα γαύρου μαρινάτου (σε βαζάκια στο σούπερ μάρκετ) ή 1 κονσέρβα σαρδέλες στο λάδι (στραγγισμένες) ή 1 κονσέρβα καλαμαράκια στο χυμό τους, σε ροδέλες
  • τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδo + επιπλέον για το λάδωμα του ταψιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μικρό ταψί. 
  • Απλώνουμε τα ντοματίνια, τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν και να σκάσει σε σημεία η φλούδα τους. 
  • Παράλληλα, βράζουμε τα φασόλια με τη δάφνη και το καρότο σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε, αφαιρούμε το καρότο και τη δάφνη και αδειάζουμε τα φασόλια σε μπολ. 
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το λεμόνι, το λάδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. 
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το γαύρο ή τις σαρδέλες και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας
  • Ενα Σαββατιανό! Είτε απλό είτε στη ρετσινάτη εκδοχή του.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου