ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιά με μπούτι κοτόπουλου, λουκάνικο, καρότο & ντοματίνια


Μία μοναδική τηγανιά που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 5΄, ψήσιμο περίπου 13΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
  • 3 λουκάνικα φράνκα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 10 ντοματίνια
  • 4 κ.σ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ βούτυρο Lurpak
  • 2 κ.σ θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα λουκάνικα και τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα λουκάνικα μαζί με τις μπουκιές από μπούτι κοτόπουλου, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  • Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, το κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, βάζουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου