ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά τσιπς πατάτας με δεντρολίβανο, αλάτι και ξίδι


Φτιάξτε σπιτικά τσιπς για όλες τις ώρες.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κούπες λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλάτι χοντρό (1+1)
  • 2 μεγάλες πατάτες, κατάλληλες για φούρνο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φυτικό λάδι

Εκτέλεση
  • Σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. αλάτι και 1 κούπα νερό.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο λαχανικών.
  • Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξίδι, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη 1 κ.σ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το ξίδι και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες, ανακατεύοντάς τις, για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
  • Τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζοντας αμέσως με το μείγμα δεντρολίβανου.
  • Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου