ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψαρονέφρι με ρύζι και ανανά


Μία καταπληκτική πρόταση για το ψαρονέφρι σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • ¼ κούπας σάλτσα σόγιας
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 230 γρ ανανά, φρέσκο ή κονσέρβα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γρ ρύζι καστανό ή λευκό
  • μια πρέζα χοντρό αλάτι
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
  • Σε μια σακούλα τροφίμων, βάζουμε τη σόγια, το πιπέρι και τα φιλέτα. Μαλάζουμε τα φιλέτα, ώστε να πάει η σάλτσα παντού και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 7 λεπτά, γυρνώντας τη σακούλα συχνά.
  • Όσο μαρινάρεται το κρέας, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζοντας λίγο βούτυρο.
  • Βάζουμε τον ανανά και τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Βράζουμε το ρύζι και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον ανανά, ανακατεύουμε και τα κρατάμε ζεστά.
  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο με λίγο βούτυρο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το ρύζι.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου