ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι με αντζούγιες, μυρωδικά και κάππαρη



Μία διαφορετική πρόταση για να απολαύσετε τα παιδάκια σας.











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 3 φιλέτα αντζούγιας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 5 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 πρέζα πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
  • Ξεπλένουμε καλά τα παϊδάκια του αρνιού, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, τα αλατοπιπερώνουμε καλά και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα. Παράλληλα, ξαλμυρίζουμε την κάππαρη σε μπολ με νερό για επίσης μισή ώρα. Bγάζουμε την κάππαρη από το νερό και τη σουρώνουμε. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη και τις αντζούγιες.
  • Mαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσουν οι αντζούγιες να διαλύονται. Στυ συνέχεια, μεταφέρουμε τα παϊδάκια στο τηγάνι και τα απλώνουμε έτσι ώστε να ακουμπούν στο λάδι. Tηγανίζουμε για 3 λεπτά και τα γυρίζουμε. Tαυτόχρονα, βάζουμε στο τηγάνι το θυμάρι, το φασκόμηλο και το καυτερό πιπέρι. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 4-5 λεπτά. 
  • Bγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό επιπλέον. Aνακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα παϊδάκια. Προσθέτουμε όσο λεμόνι θέλουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου