ΜΕΝΟΥ

Pages

Αλμυρά μάφινς με πατάτα αγκινάρα και μυρωδικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για 10-12 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Tο κέικ στην αλμυρή του εκδοχή που χωρίζεται σε μικρές μερίδες πριν ψηθεί σε ατομικές θηκούλες. Αυτά τα κεκάκια με πατάτα και αγκινάρα είναι αφράτα και πολύ αρωματικά. Θα τα φτιάξετε για σνακ στο σχολείο, το γραφείο ή το σπίτι και θα γίνουν ανάρπαστα.

Υλικά
  • 3 αβγά
  • 125γρ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το τηγάνι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100γρ. γάλα
  • 250γρ. φαρίνα
  • 150γρ. κεφαλοτύρι ξυσμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 150γρ. πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 2 πάτους αγκινάρας βρασμένους και κομμένους σε κυβάκια
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 15 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • λίγη μανζτουράνα (τα φυλλαράκια)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω και τοποθετείτε 12 ειδικά χαρτάκια ή φορμίτσες σιλικόνης στις 12 υποδοχές ενός ταψιού ειδικού για μάφινς.
  • Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα κυβάκια της πατάτας και της αγκινάρας και ανακατεύετε 1-2 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τον άνηθο, ανακατεύετε και αφήνετε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα αβγά και με τον αβγοδάρτη τα χτυπάτε ελαφρά μαζί με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε τη φαρίνα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.
  • Προσθέτετε το ξυσμένο τυρί και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε το μείγμα στις υποδοχές του ταψιού που ετοιμάσατε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.
  • Ξεφορμάρετε τα κεκάκια και τα σερβίρετε χλιαρά ή και κρύα κόβοντας κομμάτια και γαρνίροντας, αν θέλετε με φυλλαράκια μαντζουράνας.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου