menu22

Χταπόδι ξυδάτο

Λαχταριστό και μαλακό χταπόδι με λαδορίγανη








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 χταπόδι μεγάλο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση
  • Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο . Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Κόβετε σε φέτες, βάζετε σε πιατέλα και περιχύνετε με λαδορίγανη.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου