ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι με καστανό ρύζι, γλυκοπατάτα, αρακά και τζίντζερ



Εύκολη απλή αλλά νόστιμη συνταγή για το ρύζι σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ½ κούπα καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
  • 1-2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κούπα αρακά, αποψυγμένο
  • ¼ κούπας κόλιαντρο
  • αλάτι κατά βούληση
  • κάσιους ή φυστίκια, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι και 3 ½ κούπες νερό, πρώτα σε υψηλή και μετά σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τις βράζουμε με λίγο νερό, ώστε πάντα ο πάτος της κατσαρόλας να είναι υγρός, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ακόμα. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
  • Βάζουμε τα λευκά μέρη των κρεμμυδακίων και το σκόρδο και σωτάρουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε τα πράσινα μέρη και τις γλυκοπατάτες, αυξάνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε για ένα λεπτό.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον κουρκουμά και το ρύζι. Ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον κόλιαντρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου