ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουτάκια κοτόπουλου με κρασί και θυμάρι

Λαχταριστό και ζουμερό κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σάλτσα κρασιού







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα χωρίς κόκκαλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • ¼ φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί
  • ¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
  • ¼ φλιτζάν ζωμό κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
  • Αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε τα μπουτάκια στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 3-5 λεπτά ανά πλευρά . Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το θυμάρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί μαζί τα μπουτάκια κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
  • Προσθέστε το βαλσάμικο, το ζωμό, το μέλι, η δάφνη. Καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι. Χαμηλώνετε την εστία και σιγοβράζετε για 20 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί .
  • Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Αφαιρέστε το δαφνόφυλλο. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει για περίπου 6 - 8 λεπτά. Ξανά βάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη και σερβίρετε. Συνοδέψτε με λευκό ρύζι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου