ΜΕΝΟΥ

Pages

Λευκή μους με σάλτσα φράουλας


Ένα ελαφρύ μους που θα σας ενθουσιάσει.









Συνταγή : Κώστας Μάρκου.
Μερίδες : για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 300 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ ανθότυρο
  • φύλλα δυόσμου για διακόσμηση

Για τις φράουλες
  • ½ κιλό φράουλες
  • 2 σφην. κονιάκ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, το φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μους. Έπειτα βάζουμε τη μους τυριού στο ψυγείο, για μία ώρα, να σφίξει.

Για τις φράουλες
  • Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες, να μαριναριστούν.

Για το σερβίρισμα
  • Μοιράζουμε σε ποτήρια 1-2 κουταλιές από την λευκή μους τυριού, προσθέτουμε λίγη σάλτσα φράουλας και λίγη ακόμα μους τυριού. Στολίζουμε με ολόκληρες μαριναρισμένες φράουλες, γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου