ΜΕΝΟΥ

Pages

Κουκιά φρέσκα με μάραθο και χοιρινά μάγουλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα & 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Τα μάγουλα είναι νόστιμο κομμάτι του χοιρινού, το οποίο συνήθως γίνεται μαγειρευτό. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα ξετρελαθείτε.

Συστατικά
  • 700 γρ. κουκιά φρέσκα (χωρίς το κέλυφος)
  • 500 γρ. χοιρινά μάγουλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.
  • Βάζουμε σε πιάτο το αλεύρι για το τηγάνισμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά τα χοιρινά μάγουλα και στη συνέχεια τα περνάμε από το πιάτο με το αλεύρι. Τα σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσουν και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. 
  • Ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος τα ψιλοκομμένα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα. Τα σοτάρουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς τα συχνά.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το σοταρισμένο χοιρινό και τα κουκιά χωρίς το κέλυφος. 
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου. (Αν χρειαστεί, ενδιάμεσα θα προσθέσουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό). 
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο φαγητό τον ψιλοκομμένο μάραθο και το ούζο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.
  • Διορθώνουμε τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τον φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο. 
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Tip
  • Τα μάγουλα είναι νόστιμο κομμάτι του χοιρινού, το οποίο συνήθως γίνεται μαγειρευτό. Από εδώ προέρχεται το φημισμένο αλλαντικό guanciale, το οποίο έχει γεύση καπνιστού μπέικον. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας και αγκινάρες. Επίσης, η γεύση θα γίνει ακόμη πιο πλούσια αν τελειώσουμε το πιάτο μας με μια σάλτσα αβγολέμονο.

Πηγή - www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου