ΜΕΝΟΥ

Pages

Submarines sandwich



Χορταστικές προτάσεις από την Αργυρώ για όλες τις ώρες.








Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το cheesesteak sub
  • 250 γρ. μοσχάρι κόντρα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί, κασέρι, γκούντα κτλ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψητές πιπεριές ή πίκλες για το σερβίρισμα
  • 4 ψωμάκια μακρόστενα

Για το meatball sub
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά
  • 2-3 κ.σ. γάλα γάλα
  • 1 αβγό
  • 2 φέτες ψωμί σε ψίχουλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 4 ψωμάκια μακρόστενα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί

Για το BLT sub
  • 2 ψωμάκια μακρόστενα
  • 6 φέτες τραγανό μπέικον
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 6 φέτες ντομάτα
  • 1 κ. σ. μαγιονέζα


Εκτέλεση
Για το Cheesesteak sub
  • Τυλίγουμε το κρέας με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 30' να σφίξει. Αφαιρούμε την μεμβράνη και το κόβουμε σε πολυ λεπτές φετες.
  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά.
  • Aφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώςουν για 10´, ανακατευοντας τακτικά. Τα βάζουμε σε μπολ και τα κρατάμε ζεστά.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήνουμε τις λεπτές φέτες κρέατος για 3-4'. Προσθέτουμε ξανά τα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε
  • το τυρι τριμμένο. Σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε να λιωσει. Σχίζουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα γεμίζουμε. Σερβίρουμε με ψητες πιπεριές και πίκλες.

Για το Meatball sub
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουνε να σταθούν για 20'.
  • Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε βαθύ τηγάνι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βουτάμε στη σάλτσα που βράζει. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 15'.
  • Κόβουμε κατά μήκος τα ψωμάκια χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως. Ζεςταίνουμε το φουρνο στους 200ºC.Σε ταψάκι βάζουμε τα μισά με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζουμε με κεφτέδες και σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Ψήνουμε για 4' μέχρι να λιώσει το τυρι και να ποτίσουν τα ψωμάκια με τη σάλτσα.

Για το BLT sub
  • Αφού ψήσουμε το μπέικον να γίνει τραγανό, το αφηνουμε σε απορροφητικό χαρτι να στραγγίσει.
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα ψήνουμε αν θέλουμε. Αλείφουμε με μαγιονέζα και βάζουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά σε στρώσεις.
  • Αρχίζουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα γεμίζουμε. Σερβίρουμε
  • με ψητές πιπεριές και πίκλες.

Πηγή - argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου