ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με iceberg, ρεγκάτο & προσούτο με κριτσίνια



Μία δροσερή σαλάτα για όλες τις ώρες.









Συνταγή :  Παναγιώτη Γιακαλή
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 09.10.2015


Υλικά
  • 1 μαρούλι iceberg
  • 200 γρ. τυρί Arla regato
  • 300 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 10 φέτες προσούτο με κριτσίνια Ferrano Ifantis
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml μηλόξιδο

Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το μηλόξιδο. Κόβουμε σε τέσσερις φέτες το iceberg και το μαρινάρουμε με τη βινεγκρέτ. 
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
  • Προσθέτουμε το ρεγκάτο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα τυριού πάνω από τις φέτες του iceberg. Προσθέτουμε τα κριτσίνια, τις φέτες προσούτο και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου