ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά donuts με σοκολάτα


Σπιτικά DONUTS που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.







Συνταγή :  Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 05.10.2015


Υλικά
  • 250 γρ. αλέυρι
  • 125 ml Lactofree
  • 10 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)

Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 100 γραμμάρια από το αλεύρι, τη μαγιά, προσθέτουμε το lactofree, τη ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρώς σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη.
  • Την καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά, για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  • Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την ξαναβάζουμε στον κάδο στο μίξερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι. Έπειτα βάζουμε το αβγό και μόλις ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο, για άλλα 18-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη με ένα πλάστη, μέχρι να έχει πάχος περίπου 1-1½ δάχτυλο και κόβουμε με ένα τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. κομμάτια από την ζύμη.
  • Με ένα μικρότερο τσέρκι, διαμέτρου 3 εκ. κάνουμε σε κάθε donut μία τρύπα στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπασμένα για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
  • Όση ώρα φουσκώνουν τα donuts, βάζουμε σε ένα μπεν-μαρί τις σοκολάτες κουβερτούρες, την γάλακτος και την κανονική, μαζί με το βούτυρο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Όταν το ηλιέλαιο είναι έτοιμο βάζουμε μέσα τα donuts και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.
  • Αποσύρουμε τα donuts από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
  • Βουτάμε τα donuts στην λιωμένη σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα.
  • Τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου