ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια καρμπονάρα με coppa, αρακά & αυγό



Μία διαφορετική πρόταση για λαζάνια από τον Ανδρέα Λαγό








Συνταγή :  Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 10 λαζάνια
  • 100 γρ. coppa Ferrano Ifantis
  • 100 γρ. αρακά
  • 2 αυγά
  • 1 κλων. θυμάρι
  • αλάτι - πιπέρι
Για την κρέμα καρμπονάρας
  • 2 φλ. Lactofree
  • 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • ¼ κ.γ σκορδοπίπερο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. άλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι

Eκτέλεση
  • Βράζουμε τα λαζάνια με νερό και λίγο ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα κόβουμε στη μέση.
  • Βράζουμε τον αρακά σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και τον σουρώνουμε.

Για την κρέμα
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το lactofree με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το σκορδοπίπερο, τους κρόκους αβγών.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το τριμμένο κεφαλοτύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, με ένα σύρμα, σε μέτρια θερμοκρασία, για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Κρατάμε την κρέμα στην άκρη, σκεπασμένη με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται.

Για τα λαζάνια
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ψιλοκόβουμε το coppa και το σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον βρασμένο αρακά, ρίχνουμε πιπέρι και φρέσκο θυμάρι και σωτάρουμε, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ο αρακάς το άρωμα του coppa.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο ένα αβγό, σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί.
  • Απλώνουμε σε στρώσεις τα λαζάνια, το ένα πάνω στο άλλο, βάζοντας ενδιάμεσα μία κουταλιά κρέμα και το μείγμα coppa-αρακά.
  • Προσθέτουμε λίγη κρέμα και από πάνω βάζουμε το τηγανιτό αβγό.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου