ΜΕΝΟΥ

Pages

Burger κοτόπουλο με καπνιστή γαλοπούλα & ξιδάτη BBQ σος



Φανταστικά Burger που θα σας ξετρελάνουν








Συνταγή :  Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 15.10.2015


Υλικά
  • 4 ψωμάκια για burger
  • ½ ματσ. baby ρόκα
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 4 φέτες ξερό κρεμμύδι
  • 4 φέτες τυρί Arla Havarti
  • Βούτυρο soft Lurpak για επάλειψη

Για τα burger
  • 500 γρ κιμά κοτόπουλου
  • 400 γρ.γαλοπούλα ψητή τοστ Ferrano Ifantis
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 20 γρ. βούτυρο lurpak
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 σφην. αναψυκτικό σόδα
  • αλάτι - πιπέρι

Γιά την BBQ σος
  • 100 γρ. κρέμα βαλσάμικου BBQ Kalamata Papadimitriou
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση
  • Λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο.
  • Xτυπάμε στο μούλτι την ψητή γαλοπούλα μέχρι να γίνει κιμάς και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, τη σόδα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το λιωμένο βούτυρο.
  • Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει. 
  • Έπειτα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε πιπέρι. 
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε πάνω από κάθε ψημένο μπιφτέκι μία φέτα τυρί havarti. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ετοιμάζουμε τα burgers.

Για την BBQ sauce :
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού BBQ, την κέτσαπ, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στο ίδιο τηγάνι που θωρακίσαμε τα μπιφτέκια ζεσταίνουμε τα ψωμάκια. Βάζουμε πάνω στο ψωμάκι πρώτα τη BBQ sauce. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το μπιφτέκι με το τυρί και τη ρόκα. Καλύπτουμε με το ψωμί και το τρυπάμε με ένα καλαμάκι για να στέκεται.

Πηγή - chefonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου