ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με μουστάρδα & λουκάνικα γαλοπούλας



Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα που θα σας ενθουσιάσει.








Συνταγή : Ζωή Μελέτη.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 06.10.2015

Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Υλικά
  • ½ κιλό πατάτες
  • 6 λουκάνικα Φράνκα από γαλοπούλα Ifantis
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυρο
  • 50 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου.
  • ½ κ.γ πάπρικα
  • 4 κλων. θυμάρι
  • ξύσμα από ½ λεμόνι

Για τη σος
  • 3 κ.σ μουστάδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitiou
  • 1 σφηνάκι μέλι
  • 1 σφηνάκι λευκό βαλσάμικο ξίδι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Για το αρωματικό βούτυρο
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την πάπρικα, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε στη μέση τα λουκάνικα γαλοπούλας τα γεμίζουμε με το αρωματικό βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Για τη σος
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την απαλή μουστάρδα, το μέλι, το λευκό βαλσαμικό ξίδι, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

  • Αναμειγνύουμε τις βρασμένες πατάτες με τη σος.
  • Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  • Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα με τα ψητά λουκάνικα.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου