ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντιπ μελιτζάνας με γιαούρτι



Ένα μοναδικό ντιπ για να το συνοδεύσετε  με πίτες, ντομάτες και καρότα







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κεσέδες στραγγισμένο γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
  • Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια.
  • Τις αλατίζουμε και εν συνεχεία σε λάδι σπορέλαιο (μικρή ποσότητα) τις τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Συγχρόνως στο διπλανό τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, δύο κουταλιές ζάχαρη του γλυκού και ψιλοκομμένο σκόρδο 2-2 ½ σκελίδες και για όσους θέλουν λίγη πάπρικα, μέχρι η σάλτσα να ψηθεί και να βγάλει όλο το νερό της.
  • Αφού βγάλουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν καλά από το υπόλοιπο λάδι τους.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα ή σε ένα μπολ ή σε πιατέλα.
  • Τέλος ρίχνουμε πάνω το γιαούρτι και τις σκεπάζουμε καλά.
  • Κατά το σερβίρισμα τις γαρνίρουμε με μαϊντανό ή ντομάτες ή με καρότα κομμένα σε λωρίδες.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου