ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτα μπακαλιάρου με σως μουστάρδας


Μια εναλλακτική πρόταση για το μαγείρεμα του μπακαλιάρου







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
 

Υλικά
  • 8 φιλέτα μπακαλάριου
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 2 λεμόνια(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου.
  • Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια του μπακαλιάρου.
  • Σκεπάζουμε μέχρι τη μέση το τηγάνι με νερό και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση.
  • Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.
  • Στο ζουμί από το ψάρι που έχει μείνει στο τηγάνι,ρίχνουμε 2 φλιτζάνια λευκό κρασί, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος,προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει.
  • Μόλις πήξει,την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού με τη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου