ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπακαλιάρος με πατάτες, πουρέ φρέσκου κρεμμυδιού και σάλτσα μουστάρδας



Μία φανταστική πρόταση για να φτιάξετε τον μπακαλιάρο σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια (σχοινόπρασο)
  • 1 κούπα σπανάκι
  • ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι
  • 450 γρ μικρές πατάτες
  • ¼ κούπας πράσινες ή μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • ¾ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα 170 γρ μπακαλιάρου, καθαρισμένα (χωρίς δέρμα)
  • 3 κ.σ. μουστάρδας Dijon
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C, και βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Μόλις βράσει το νερό προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και αφήστε τα να ζεματιστούν για 30 δευτερόλεπτα. 
  • Σουρώστε τα λαχανικά και ξεπλύνετε τα με κρύο νερό, στύψτε τα να στεγνώσουν. Μεταφέρετε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέστε την ½ κούπα λάδι και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γαρνίρετε με το αλάτι.
  • Ξεπλύνετε την κατσαρόλα και γεμίστε την με κρύο νερό. Προσθέστε τις πατάτες και φέρτε τες σε βράσει. Αφήστε τις πατάτες να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακές. Σουρώστε καλά και κόψτε τις πατάτες σε κυκλικές λωρίδες. Εν τω μεταξύ τοποθετήστε τις ελιές και το υπολειπόμενο λάδι σε μια λεκάνη κατάλληλη για φούρνο μικροκυμμάτων. 
  • Τοποθετήστε την λεκάνη στον φούρνο μικροκυμμάτων και μαγειρέψτε τις ελιές, σε υψηλή θερμοκρασία σε 2 δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και γίνουν τραγανές, για περίπου 5-6 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Στραγγίστε τις ελιές σε ένα χαρτί, αφήνοντας τες να κρυώσουν και διατηρήστε το λάδι για μελλοντική χρήση.
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ταψί και γαρνίρετε τα με την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά, πρέπει να έχει ψηθεί ολόκληρο το φιλέτο και να έχουν πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. 
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα στα πιάτα σας, γαρνίρετε τις πατάτες στο πλάι, πασπαλίστε τις ελιές και ραντίστε με τον πουρέ.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου